Street Workout

Cvičení s vlastní a přidanou vahou. Kontrola nad svým tělem.

Posilovna

Cvičení v posilovně. Komplexní cviky a síla.

Strava

Tipy, rady ke stravování a recepty pro vaše hladové žaludky.

úterý 26. května 2015

Ať o tom všichni vědí!

         Zase uběhlo několik měsíců od doby, kdy jsem napsal svůj poslední článek. Nikdy jsem nepovažoval za důležité, aby někdo věděl, co vlastně dělám a čeho chci dosáhnout. Blog jsem původně psal jako tréninkový deník pro sebe, aby se mohl za pár let podívat, jak jsem cvičil a jaké byly moje výkony a výsledky. Nicméně po tom, co jsem se pustil do čtení knihy 4 hodinové tělo od Tima Ferisse jsem se rozhodl svůj názor změnit...

          Tim ve své knize zmiňuje, že pokud chceme předcházet chybám v cestě za svým cílem, měli bychom využít několika jednoduchých zásad. A na jednu z nich odkazuje právě titulek článku, ať o tom všichni vědí. Nebudu se přímo rozepisovat o čem přímo se tam zmiňuje, protože nejdůležitější myšlenku pochopí každý.


          Pokud chceme něčeho dosáhnout a veřejně to oznámíme například svým přátelům, kolegům v zaměstnání a také lidem na internetu, mnohem lépe se nám budou dodržovat pravidla, která je potřeba dodržovat na cestě do cíle. Proč by tomu tak mělo být? Tak si představte, že se vsadíte se svým kamarádem, že do léta vypracujete pekáč buchet. Už jenom představa, že by jste měli prohrát sázku je nepřijatelná a tak je mnohem jednodušší vydržet a dosáhnout cíle.

          A tak jsem se tedy taky rozhodl, že zveřejním svojí cestu k cíli. Tou je mimochodem funkční síla celého těla, tedy síla, vydrž, obratnost, výbušnost a rychlost. Nicméně i tento cíl je doprovázen několika podcíli a tím hlavním je dosažení vysněného pekáče. K tomu, abych ho dokázal ukazát vyzkouším dietu, kterou také doporučuje Tim, tedy SlowCarb diet o které možná napíši něco později, až s ní budu mít nějaké zkušenosti.

          Během včerejšího měření a focení, jsem zjistil takovéto hodnoty:
Je vidět, že dieta je potřeba


Výška: 172cm
Váha: 69kg
Biceps: 35cm
Boky: 80cm
Pas: 77cm
Stehna: 56cm
Břicho kaliper: 13mm
Stehna kaliper: 10,5mm
BF: Někde kolem 12-13%
Měření pomocí kaliperu mi zatím moc nejde, takže počítám, že nebude ani moc přesné, ale uvidíme časem.

Jednou týdne se pokusím vždy shrnout, co jsem celý týden dělal, jak na mě působila dieta z pohledu fyzické i psychické stránky a nakonec se přeměřím a porovnám údaje s těmi, co jsem naměřil posledně. Transforamci zdar!