Ten kdo má rád hovězí maso, musí určitě vyzkoušet tenhle super recept na dušené hovězí maso s cibulkou, protože tohle je opravdu lambáda! Postup není extra složitý a tak ho zvládne uvařit kdokoliv, kdo si chce vážně pochutnat ;)
Řecké stifado
Ingredience na jednu porci:
200g Hovězího masa1 Cibule
1 stroužek česneku
100g Rajčatového protlaku, nebo 4 rajčata
Lžíce octu a oleje
Sůl a pepř
Bobkový list
Rozmarýn (tady jemně, rozmarýn je velmi aromatický)
Postup:
Maso nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme k němu nakrájenou cibulku, oloupaný stroužek česneku a protlak nebo propasírovaná rajčata, ocet, olej, sůl, bobkový list, pepř a rozmarýn.Zalijeme vodou, aby vše bylo ponořeno a přivedeme k varu. Následně přikryjeme pokličkou a ztlumíme oheň. Mírně vaříme 2 až 2 1/2 hodiny do měkka. Nemícháme a pokličku neodkrýváme. Jen zdá-li se nám to opravdu nutné odkryjeme a podlijeme vařící vodou. Voda se částečně odpaří, částečně vpije a zbyde jen hustá šťáva.
Stifado se podává s vařenou rýží nebo bramborem, to už nechám na každém z Vás, nicméně s rýží je to fakt paráda!!
0 komentářů:
Okomentovat