sobota 22. srpna 2015

Řecké stifado

Ten kdo má rád hovězí maso, musí určitě vyzkoušet tenhle super recept na dušené hovězí maso s cibulkou, protože tohle je opravdu lambáda! Postup není extra složitý a tak ho zvládne uvařit kdokoliv, kdo si chce vážně pochutnat ;)


Řecké stifado

Ingredience na jednu porci:

200g Hovězího masa
1 Cibule
1 stroužek česneku
100g Rajčatového protlaku, nebo 4 rajčata
Lžíce octu a oleje
Sůl a pepř
Bobkový list
Rozmarýn (tady jemně, rozmarýn je velmi aromatický)

Postup:

Maso nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme k němu nakrájenou cibulku, oloupaný stroužek česneku a protlak nebo propasírovaná rajčata, ocet, olej, sůl, bobkový list, pepř a rozmarýn.
Zalijeme vodou, aby vše bylo ponořeno a přivedeme k varu. Následně přikryjeme pokličkou a ztlumíme oheň. Mírně vaříme 2 až 2 1/2 hodiny do měkka. Nemícháme a pokličku neodkrýváme. Jen zdá-li se nám to opravdu nutné odkryjeme a podlijeme vařící vodou. Voda se částečně odpaří, částečně vpije a zbyde jen hustá šťáva.
Stifado se podává s vařenou rýží nebo bramborem, to už nechám na každém z Vás, nicméně s rýží je to fakt paráda!!





0 komentářů:

Okomentovat