Street Workout

Cvičení s vlastní a přidanou vahou. Kontrola nad svým tělem.

Posilovna

Cvičení v posilovně. Komplexní cviky a síla.

Strava

Tipy, rady ke stravování a recepty pro vaše hladové žaludky.

středa 30. března 2016

Back to Work, aneb moje Cesta za vysněnými 10% - Proč je lepší nejdříve shodit tuk a pak až nabírat

Vím, že jsem byl poslední dobou zase velmi neaktivní a v podstatě vím, čím to je způsobené. Je to tím, že jsem si neurčil žádný cíl. Cíl by mimojiné měl být měřitelný a časově ohraničený a proto si od vydání tohoto článku dávám za cíl napsat příspěvek alespoň jednou týdně. Začnu rubrikou Cesta za vysněnými 10%, kam budu uvádět nejenom svoje postřehy ohledně dietění, ale také jak může název napovídat svojí cestu za tímto kouzelným číslem.

Mimojiné, stále je to jedna z věcí, která dokáže udržet motivaci na vyšší úrovni, když někdo čte vaše články a vidí váš progres.

Začněme tím, že sem nahraju pár fotek a čísel, které vypovídají o tom, jak momentálně vypadám a časem se například dostanu i k tomu, jak mám uspořádanou stravu, tréninky a regeneraci.

Momentální váha je 67,5kg což je docela málo, to vím, ale dle MÉHO (už konečně v hlavě zakořeňeného) názoru je lepší se před nabíráním svalů dostat na nižší procento tuku, jako je právě ona 10% hranice. Proč si to myslím? Je to jednoduchý, člověk, který má sice méňě svalů, ale také menší procento tuku, bude vypadat lépe než člověk, který má sice více svalů, ale také vícero tuku.

Ukažme si na obrázcích: Zde vidíme formu Marka Wahlberga, který jistě vypadá dobře, ale kdo by chtěl vypadat jako on? Každý, ale s trochou méňe tuku.

Na druhou stranu tady je obrázek Brada Pitta, který sice nemá svalové objemy jako Mark, ale vypadá, co si budeme povídat esteticky mnohem lépe.



 Mimo vzhled je zde samozřejmě vícero výhod, proč nejdříve shodit tuk a pak až nabírat co nejvíce čistou svalovou hmotu. Vaše citlivost na inzulín se zlepší a tím se zlepší vaše šance na přírůstky čisté svalové hmoty. Také se zvětší vaše zásoby testosteronu, což je hlavní hormon pro budování svalů.

Pokud se Vám líbí můj názor na tuhle tématiku a váháte mezi tím, jestli SHAZOVAT, nebo NABÍRAT, shoďte nejdříve nějaká kila tuku a dostaňte se na rozemzí 9%-11% a pomocí Reverse dietu se dostaňte do lehkého kalorického nadbytku, ve kterém budete nabírat.

Teď zpět k mým mírám a fotkám. Jak jsem již psal váha je 67,5kg. Pas je 76cm a BF bude někde kolem 11%-12%. V pátek proběhne kompletní měření a vážení, takže už mám vlastně námět na další článek. Do té doby naslyšenou ;)


BTW jsem fakt tragéd ve focení se :D
Docela dobrý světlo, z dálky

Blízko zrcadlo, bez zatnutí svalů

Tady je třeba vidět, že když se dobře nasvítí a zatne, je to fakt dobrý :D