úterý 4. března 2014

Intermitten Fasting 1.část - Představení

Z mého posledního článku jste se mohli dočíst o "kouzelném" stylu stravování, který dokáže ulehčit život snad každému, zajímajícímu se alespoň trochu o zdravý životní styl a sport. Jenže jsem tam nenapsal, o co se vlastně jedná...

A tak jsem se rozhodl, protože mi stejně docházeli nápady, co sem na blog pořád psát, že udělám takovou krátkou sérii článků právě o IFku, vzhledem k tomu, že v českých a slovenských krajinách se moc informací o tomto stravování nevyskytuje.



Úvodní článek nemůže začít jinak než představením Intermittent Fastingu, aby každý věděl, až tohle slovo znovu napíšu, co se tím vlastně myslí :D. Intermittent Fasting vzniklo z anglických slov Intermittent - přerušovaný a Fast - půst. A spočívá v tom, jak už můžete s názvu poznat ve střídání dvou fází Fastingu a Feedingu. Kdy během Fastingu nepřijmete jedinou kalorii a necháte tělo pálit tuky a vytvářet růstové hormony jako nikdy předtím, následně přijde Feeding, kdy sníte kalorie, které máte dané pro svůj cíl, tedy nabírat nebo ztrácet kila. Doba fastignu a feedingu se liší už podle toho jak si ji nastavíte, ale fasting by měl být minimálně kolem 14h, proč by se to jinak drželo že? :D Teď si možná někteří z Váš říkají, že je nemožné cvičit bez energie a nejíst tak dlouho, ale opak je pravdou. Nejenom, že když budete mít dostatečný pitný režim, tak půst vydržíte, ale budete mít dokonce více energie pro svůj trénink. A potom si představte ty hody :D Dostat do sebe 2000kcal je přece mnohem lepší v 8h než během celého dne, takže kdo se rád přejídá jako já, tak se mu to bude líbit ještě víc :D.  Pravdou ale taky je, že každý jedinec je jiný a tak se určitě najde někdo, komu IF prostě vyhovovat nebude, nicméně je na každém z nás, aby to vyzkoušel a sám za sebe si řekl, jestli mu to přineslo něco dobrého či ne.

0 komentářů:

Okomentovat