úterý 4. února 2014

Kuřecí čína s rýží

Kuřecí čína s rýží

Kuřecí čína je vhodná jak do objemu, tak do rýsovačky, vzhledem k tomu, že ingredience na její přípravu nejsou nijak kalorické a tak stačí omezit či zvýšit množství rýže.

Ingredience na jednu porci:
Kuřecí prsa 100-150g
Rýže 80g (záleží na tom, zda-li jste v objemu nebo v dietě)
Sójová omáčka 3PL
Ocet 1PL
Cukr nebo sladilo
Škrob
Olivový olej 10ml - Pokud nemáme nepřilnavou pánvičku
Zelenina (Nejraději používám mraženou zeleninu přímo na čínu, ale pokud jí doma nemám, tak tam naházím, vše co najdu např. cibuli, papriku, rajče, mrkev, pórek, fantazii se meze nekladou ;))

Postup:

Na pánvičku si dáme trochu olivového oleje a přidáme na kostičky nebo nudličky nakrájená kuřecí prsa. Zlehka je osmažíme a přidáme zeleninu s trochou vody, v tomto momentě přiložíme pánvičku poklicí a necháme dusit, dokud si nepřipravíme základ pro čínu.


Do malé mističky dáme tři polévkové lžíce sojové omáčky, jednu lžíci octa, cukr nebo sladilo (podle chuti, ale není třeba to moc přehánět) a trochu škrobu. Pořádně to promícháme, aby od škrobu nezůstali hrudky a nalejeme to do pánvičky se zeleninou a masem. Pokud se stane, že čína strašně zhoustne, tak tam dolejte ještě trochu vody a pokud zhoustla málo, tak přidejte trochu víc škrobu.


Jakmile bude konzistence vyhovující vaším požadavkům, nandejte si vařenou řýži na talíř a přidejte činu.


Přeji dobrou chuť ;)



0 komentářů:

Okomentovat