pondělí 2. května 2016

Jak dosáhnout svého cíle - 1. SMART

Já už jednoho svého cíle dosáhl, a co vy? Jste stále na cestě za tím svým, nebo je cesta tím největším problémem? Teď si možná říkáte: "Přece není tvým cílem 67kg vyrýsovaných svalů...". To máte pravdu, není, ale abychom dosáhli svých cílů, měli bychom si určovat krátkodobé a reálně splnitelné mety tak, že na výsledky nebudeme čekat několik let. Díky tomu jsme mnohem více motivováni pokračovat ve svojí cestě a to neplatí jenom pro cvičení.





Příkladem budiž člověk, který chce shodit řekněme 20kg. Jako cíl si nastaví shodit 4kg za měsíc, což je reálné a povede se mu to. Díky tomu má chuť a motivaci pokračovat dál v hubnutí. Pak mějme druhého člověka se stejným problémem, ale jako cíl si nastaví, že chce shodit všech 20kg za měsíce dva, což už je dost nereálné a během jeho cesty nejsou žádné mety, které by ho motivovali pokračovat v práci.

Určili jsme si tedy cíl podle pravidel SMART a někam si ho zapišme. Svoje cíle si zapisuji třeba do Sports Diary, kde o nich mám celkem pěkný přehled. Protože tím, že je budete mít na očích na nich budete chtít i pracovat. ;)

Příště se podíváme, jak si vypočítat hodnoty pro hubnutí, udržování a nabírání ;)


0 komentářů:

Okomentovat